SCHOOLSCHAATSEN

Schaatsen is verweven in de Friese cultuur. Het is belangrijk dat kinderen in onze schaatsprovincie de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje Friese cultuur. Nu we de laatste jaren regelmatig natuurijs hebben gehad en blijkt dat zeker 90% van de kinderen wel kan schaatsen en eigen schaatsen heeft willen we met schoolschaatsen meer toe naar sportstimulering en beleving! Dit betekent dat er in de lessen meer aandacht zal zijn voor spelvormen/beleving en er zelfs een les zal zijn, waarin de beginselen van ijshockey zullen worden behandeld. In het schooljaar 2015/2016 wordt schoolschaatsen weer aangeboden aan alle basisschoolleerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8.

DEELNEMENDE GEMEENTEN
Het schoolschaatsen wordt aan de basisschoolleerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 en het speciaal onderwijs in de gemeenten Heerenveen, Skarsterlân, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland, Sudwest Fryslân en De Friese Meren aangeboden.

Kijk voor de andere deelnemende Friese gemeenten op www.ijshalleeuwarden.nl

DE LESSENCYCLUS
De lessencyclus bestaat uit 4 schaatslessen. De eigen bijdrage is € 2,50 per leerling per keer in totaal dus totaal € 10,- per cyclus. (€ 13,-- per cyclus zonder subsidie van gemeente).

MATERIAAL/SCHAATSEN
Kinderen kunnen de les volgen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen. Om het gebruik van hun eigen schaatsen een succes te laten worden, willen wij u er op attenderen de schaatsen vooraf te slijpen! In de meeste gevallen zijn de schaatsen namelijk voor het laatst gebruikt op natuurijs, en voor gebruik op kunstijs MOETEN ze echt geslepen worden. Voor het slijpen van de schaatsen kunt u contact opnemen met de schaatswinkel in Thialf tel: 0513 636690.

AANMELDEN
Enthousiast geworden om ook te komen schaatsen op de snelste laaglandbaan van de wereld? Klik hier om je school aan te melden voor het schoolschaatsen. Er is een beperkt aantal scholen dat kan deelnemen dus schrijf u zo spoedig mogelijk in.

VRAGEN
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Schuurman, bereikbaar via schaatsschool@thialf.nl.