Schoolschaatsen

Schoolschaatsen
Schoolschaatsen

Schaatsen is verweven in de Friese cultuur. Het is belangrijk dat kinderen in onze schaatsprovincie de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje Friese cultuur. Maar ondanks dat het schaatsen in ons bloed zit betekent dat niet dat ieder kind automatisch leert schaatsen. Daarom wordt in het schooljaar 2013/2014 schoolschaatsen weer aangeboden aan uw basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8.

De deelnemende gemeenten
Het schoolschaatsen wordt aan de basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8 en het speciaal onderwijs in de gemeenten Heerenveen, Skarsterlân, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland en De Friese Meren aangeboden.

Kijk voor de andere deelnemende Friese gemeenten op www.ijshalleeuwarden.nl

De lessencyclus
De lessencyclus bestaat uit 4 schaatslessen.
Het busvervoer van en naar Thialf en het gebruik van het schaatsmateriaal wordt, net als voorgaande jaren, door de Stichting Schoolschaatsen Heerenveen geregeld.
De eigen bijdrage is € 2,50 per leerling per keer = totaal € 10,- per cyclus. (€ 13,-- per cyclus zonder subsidie van gemeente).

Materiaal/schaatsen
Met ingang van dit seizoen kunnen de kinderen les volgen op hun eigen schaatsen. Natuurlijk blijft er voor de kinderen die geen schaatsen hebben, de mogelijkheid om schaatsen te lenen.

Om het gebruik van hun eigen schaatsen een succes te laten worden, willen wij u er op attenderen de schaatsten vooraf te slijpen! In de meeste gevallen zijn de schaatsen namelijk voor het laatst gebruikt op natuurijs, en voor gebruik op kunstijs MOETEN ze echt geslepen worden.

Voor het slijpen van de schaatsen kunt u contact opnemen met de schaatswinkel in Thialf tel: 0513 636690.

Opgave schaatslessen
Klik hier voor het inschrijfformulier om uw aanmelding door te geven.

Vragen? voor vragen kunt u een email sturen naar: .

Stichting Schoolschaatsen Heerenveen

Schoolschaatsen 3000

Persbericht, 23.02.2012

3000e deelnemer schoolschaatsen

Jolyn Ypma van de OBS Oostenburg uit Oosterwolde is de 3.000e deelnemer van het schoolschaatsseizoen 2011/2012. Jolyn Ypma en haar klas werden vandaag tijdens hun schoolschaatsles in het zonnetje gezet.

Na de uitreiking van een attentie kregen de kinderen een schaatsles. Ze oefenen voor de Elfstedentocht, die voor de klas op donderdag 15 maart plaatsvindt.

Schaatsen is verweven in de Friese cultuur. Friesland heeft vele kampioenen grootgebracht en de meest prestigieuze schaatswedstrijd ter wereld doet elf Friese steden aan. Het is belangrijk dat alle kinderen in onze schaatsprovincie de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met dit stukje Friese cultuur. Want ondanks dat het schaatsen in ons bloed zit, betekent dat niet automatisch dat ieder kind leert schaatsen. Totaal doen dit seizoen 3400 kinderen mee aan het schoolschaatsen.

Het schoolschaatsen wordt mogelijk gemaakt door: Arriva, De Friesland Zorgverzekeraar, Friso Bouwgroep, KNSB, Leeuwarder Courant, Thialf, Friesland Bank, AOC Friesland en KPN. Daarnaast betaalt een aantal gemeenten € 3,- per kind om zo het schoolschaatsen betaalbaar aan te kunnen bieden aan de scholen.

Martijn van der Nat is de 1000e deelnemer aan het schoolschaatsen!
Martijn van der Nat is de 1000e deelnemer aan het schoolschaatsen!
thialf
frisobouwgroep
Friesland zorgverzekeraar PMS3275
ARRIVA-touring-logo-(ZWART)
Bond van IJsclubs gewest Friesland KNSB
logo vriendenkring thialf
Thialf_site_BG_3